Pentue suunnitteilla!

Kohti seuraavaa sukupolvea

Suomen ja Ruotsin palkituimmat linjat samassa pentueessa!


Finnstar Deadly Viper ja Jaktstormens C-Lemmel


Deadly Viper (Elle)

Menestyneiden D- ja E-pentueiden jälkeen lähdettiin suunnittelemaan seuraavaa sukupolvea. Nartuksi valikoitui Teemu Juutisen ja Viivi Laineen omistama Finnstar Deadly Viper. Elle on luonteeltaan erinomainen. Töissä Ellestä löytyy virtaa, mutta kotona Elle on esimerkillisen rauhallinen ja mukava, kaikille ystävällinen ihanuus. 

Kuten metsästyskoekertomuksistakin voi lukea, Ellellä on erinomainen tyyli sekä hyvä vauhti ja sen haku pysyy oikealla etäisyydellä. Linnut Elle löytää yleensä ennen paritoveriaan, esimerkiksi metsästyskoekaudella 2020 Elle voitti linnut pariltaan yksitoista kertaa, häviten vain neljästi. Pääsääntöisesti Elle nostaa linnut ilmaan räväkästi. Ellen perisynti on peräänmeno lintujen lähtiessä, joka on vienyt Elleltä ison kasan palkintoja. 

Elle kuuluu Finnstarin 16-päiseen sisaruskatraaseen. Niistä yksitoista on palkittu kenttäkokeissa. On kultamaljavoittajaa, derbyvoittajaa, useita nuorten luokan ykkösiä, voittajaluokkaan on noustu ja ensimmäinen sertikin plakkarissa! Yhteensä sisarussarjalla on jo 42 palkintoa! Sisarusten edesottamusten vuoksi Finnstar Kennel valittiin Kanakoirakerhon vuoden kasvattajaksi 2019.

Elle Kanakoirakerhon tietokannassa.

C-Lemmel

Urosta valitessa päätimme heti aluksi, ettemme lähde perinteisen ajattelun tapaan yhdistämään vain kahta koiraa ja etsimään urokseksi suurta tähteä upeilla titteleillä. Sen sijaan päätimme lähteä etsimään kokonaista linjaa, jossa olisi runsaasti menestyneitä yksilöitä, jonka voisi yhdistää omaan linjaamme, jossa myös menestystä on tullut huomattavan monella yksilöllä. Luonnolliselta tuntuisi, että kahden erinomaisen linjan yhdistäminen olisi vielä tehokkaampaa, kuin kahden erinomaisen yksilön.

Tähyilimme kaikkiin pohjoismaihin urosta etsiessämme. Huomio kiinnittyi ruotsalaiseen Dick Edinin omistamaan Jaktstormens kenneliin, jonka tulosrivistö tuntui loputtomalta. Kantanarttuna kennelissä on 2014 syntynyt Högfjällshundens Skyyr, jonka jälkeläisistä 18 on käynyt kokeissa ja 12 on saanut vähintään nuo1- palkinnon. Yhteensä nämä 12 koiraa ovat saaneet yhteensä 27 nuo1 -tuloksia ja muut päälle! Nuorten luokan palkintojen lisäksi vanhemmista sisarista viisi on ehtinyt nousta voittajaluokkaan ja niistä kahdella on jo voi1, toisella sertin kera. Jakstormens kennel valittiin Ruotsissa vuoden englanninsetterikasvattajaksi 2019. Nämä tulokset kun lisätään Finnstar D- ja E-pentueiden listaan, niin eiköhän tässä yhdisty kaksi Pohjoismaiden eniten palkittua sisarusparvea, ainakin tällä vuosituhannella?

Ykköstulosten määrä uroksen linjassa antaa osviittaa hyvästä koulutettavuudesta. Peräänmeno lintutyössä on ollut Finnstar-koirien heikkous ja siihen haluttiin kiinnittää erityistä huomiota uroksen linjaa valitessa. Muita ominaisuuksia ei ollut tarvetta kuin saada pidettyä ennallaan. Asiasta keskusteltiin myös Jaktstormensin kasvattajan kanssa ja tultiin siihen tulokseen, että oikealla asialla ollaan. Kasvattajan kanssa keskusteltiin hänen pentueistaan myös yksilötasolla, jolloin hienosta joukosta urokseksi valikoitui Jaktstormens C-Lemmel, jonka omistaa Emil Forsberg Piteåsta.

Kasvattajan mukaan C-Lemmelillä on tasainen luonne. Sillä on suuri jahtimoottori. Sen seisonnat ovat täsmällisiä ja avanssit poikkeuksellisenkin räväköitä, joka ominaisuus on ylipäätäänkin upeaa suomalaiseen englanninsetterikantaan. Räväkkä nosto tulee sen norjalaiselta isältä Berkjestölen's Racing Blazelta, joka yli 130 olevalla nostoindeksillään on parhaimmillaan ollut Norjan englanninsettereiden paras nostaja. Lemmelin peräänmeno on ollut kohtuullisen helppo saada hallintaan. Väritykseltään Lemmel on kaunis tricolori. Lemmelillä on A-lonkat ja myös kaikki sen kuvatut sisaret ja sisarpuolet Ruotsissa ovat lonkiltaan terveitä, niin kuin Ellenkin sisarilla Suomessa. Kyynäriä Ruotsissa ei juuri kuvata.

Lemmel Ruotsin Hunddatassa

Meillä on kovat odotukset tälle pentueelle. Odotamme hurjia jahtikoneita, mutta myös erinomaisia,  harrastuskoiria metsästyskokeisiin!

Tervetuloa mukaan Team Finnstariin! Porukassa ei ole pakko kulkea, mutta jos hauska seura ja ympärivuotiset tapahtumat koiraharrastuksen parissa kiinnostavat, siihen on mahdollisuus. Team Finnstarin lisäksi puhutaan jopa Finnstar -perheestä. Niin näiden koirien myötä ystävystytään!

Kysy lisää:
Nartun omistaja Teemu Juutinen, 040 506 8406 tai Pasi Lähdekorpi, 040 548 9575.

Astutus helmi-maaliskuulla, luovutus parhaimpaan kesälomakauteen.