Finnstar G-pentue 2023

24.5. syntyi 2 urosta ja 3 narttua. Kaikki pennut varattu.

Suomen ja Ruotsin palkituimmat linjat taas samassa pentueessa!

Jaktstormens Dovre - Finnstar Ehtoisa Emäntä

Finnstar pentuesuunnitelma vuodelle 2023 on julkaistu. Erinomaiseksi edellisessä F-pentueessa osoittautunut ruotsalaisen Jaktstormens kennelin ja Finnstar kennelin yhteistyö jatkuu, kun Finnstar Ehtoisa Emäntä astutetaan Jaktstormens Dovrella. Tavoitteena nopeita, laajahakuisia, hyvätyylisiä ja myös tottelevaisia lintukoiria metsästykseen ja metsästyskokeisiin!

Ehtoisa Emäntä (Tytsy)

Tytsyn omistaa Pasi Lähdekorpi. Se on ollut omistajalleen enemmän kuin mieleinen koira. Luonteeltaan se on hyvin vilkas ja myös tulinen. Tulisuuden kanssa on toki omat ongelmansa ja vilkkaudestaan johtuen Tytsyä ei useinkaan voi olla huomaamatta. Tytsyn erinomaisena puolena on englanninsetterille poikkeuksellisen suuri halu miellyttää. Monesti englanninsetteriä "harmittaa kaikki ylimääräinen homma", mutta Tytsy on aina valmis mihin vaan, kunhan saa omistajansa kanssa tehdä. Into on loputon. Myös koulutuksenkestävyys on englanninsetteriksi erinomainen.

Maastossa Tytsy liikkuu erinomaisella vauhdilla ja sen pyrkimys riistalle on raivoisaa. Tilastollisesti sen linnunlöytökyky on keskimääräistä selvästi parempi (linnunlöytökykyindeksi 111,4). Sen seisonnat ovat tyylikkäitä, uhkuvat vaaraa. Sillä ei ole ollut vaikeuksia nostaa lintuja ja myös juoksevien lintujen kanssa se on pärjännyt poikkeuksellisen hyvin. Nuorten luokan iässä peräänmenosta vielä käytiin voimakkaitakin keskusteluja, mutta jo ensimmäisenä avoimen luokan syksynä päästiin yhteisymmärrykseen. Rehellisyyden nimissä täytyy toki myöntää, että kovia keskusteluja se vaati.

Nuortenluokassa Tytsy kilpaili yhdeksän kertaa ja palkittiin viidesti. Avoimeen luokkaan Tytsy osallistui ensimmäisenä syksynään kolmasti ja palkittiin joka kerta. Ikäkausikilpailuissa Kultamaljassa ja Derbyssä Tytsy kilpaili kummassakin finaalissa. Toisena avoimen luokan syksynä voittajaluokan neulansilmän läpäisy on jo ollut parikin kertaa lähellä, mutta vielä läpäisemättä. Tuloksena toiselta avosyksyltä kuitenkin 3 x avo2 ja 1 x avo3.

Lonkiltaan Tytsy on A/A ja kyynäriltään 0/0. Myös kaikki Tytsyn kuvatut sisarukset ovat lonkiltaan ja kyynäriltään terveitä.

Tytsy kuuluu Finnstarin 16-päiseen sisaruskatraaseen. Pennuista yksitoista on palkittu kenttäkokeissa. On kultamaljavoittajaa, derbyvoittajaa, useita nuorten luokan ykkösiä, voittajaluokkaan on noustu ja muutama sertikin plakkarissa. Yhteensä sisaruksilla on pitkälti yli 50 palkintoa. Sisarusten edesottamusten vuoksi Finnstar Kennel valittiin Kanakoirakerhon vuoden kasvattajaksi 2019.

Tytsy Kanakoirakerhon tietokannassa. Lisää D-ja E-pentueen taustoista.

Jaktstormens Dovre

Jaktstormens kennel on dominoinut Ruotsin tulostilastoja jo useita vuosia. Niissä on kaikki ne ominaisuudet, joita mekin koirissamme arvostamme. Ne ovat erinomaisia löytämään lintuja, vauhdikkaita, tyylikkäitä, mutta lisäksi ne ovat vielä rauhallisia linnuilla. Ei siis ihme, että tulosta tulee.

Kolmevuotiaan Dovren omistaa Kajsa Vallström Bruksvallarnasta. Dovren kanssa on metsästetty ja kilpailtu pääosin tunturissa. Dovren palkitsemisprosentti on erinomainen ja se on tähän mennessä palkittu avo1, avo2, 3xnuo1 2xnuo2 ja nuo3. Bonuksena se on myös Ruotsin muotovalio.

Omistajan mukaan Dovre on todella kovaa kulkeva todellinen linnunlöytäjä! Se on ollut helppo kouluttaa, eivätkä peräänmenotkaan ole tuottaneet ongelmaa. Koekertomukset tukevat omistajan kertomaa käyttöominaisuuksista. Kotona ja reissussa Dovre on rauhallinen ja ystävällinen. Kotona olevien lasten kanssa tullaan toimeen erinomaisesti. Dovren eno-Lemmel antoi Finnstar -linjaan haluttuja ominaisuuksia. Varmasti niitä saadaan nytkin.

Dovre Ruotsin Hunddatassa

Pennut

Tämänkin pentueen pennut sijoittuivat osaaviin käsiin, aina Kangasalalta Ivaloon. Mielenkiinnolla odotamme, mitä ensimmäinen syksy, syksy 2024 tuo tullessaan!