D- ja E-pentueet

Finnstar D -pentue 2017 ja Finnstar E-pentue 2019

Hei me seisotaan!

Punanenän Voimamies (Puntti) - Ailigaslammen Bihci (Mimmi)

Vuonna 2017 syntyi kenneliin D-pentue yhdistelmästä Punanenän Voimamies - Ailigaslammen Bihci. Yhdistelmällä haettiin hyviä linnunlöytäjiä, erinomaista, tyylikästä hakua ja avointa luonnetta. Kaikkea näitä saatiin. Jo ensimmäisenä syksynä koemenestys oli erinomainen. Yhdistelmä uusittiin vuonna 2019.

VANHEMMAT

Pentueiden isä Puntti on syntynyt Lapualla Matti Bäcklundin Punanenän kennellissä. Puntin tausta on kuitenkin ulkomaista, perustuen ruotsalaisiin, norjalaisiin ja tanskalaisiin koiriin. Sen sukutaulu onkin yhdistelmä näiden kaikkien maiden tunnetuimpia nimiä. Puntti on luonteeltaan juuri sellainen, kuin englanninsetteriuroksen kuuluu olla. Puntilla metsästetään kanalintuja kaikissa elementeissä, lakeuksilla, metsässä ja tunturissa. Puntti on saavuttanut lukuisia palkintoja metsästyskokeissa nuorten- ja avoimessa luokassa, kentällä ja tunturissa. Puntti tunnetaan hyvänä linnunlöytäjänä ja hyvänä hakijana, mutta välillä hiukan vallattomana kaverina. Lämpö saattaa välillä nousta. Puntin omistaa Ville Talvitie.

Puntilla ja Mimmillä vierekkäiset seisonnat

Pentueen emä Mimmi syntyi Utsjoella Katariina Roihan Ailigaslammen kennelin menestyksekkääseen B-pentueeseen. Mimmin emän taustat ovat Ruotsissa. Isäkin on ruotsalainen, mutta oman isänsä puolelta sen taustat johtavat Suomeen ja Finnstar -kenneliin, mikä olikin tärkeä peruste Mimmiä aikanaan varattaessa. Jahdissa Mimmi on intohimoinen metsästäjä ja pelittää huipputasolla niin Pohjanmaan lakeuksilla, kuin Lapin avotuntureilla. Sillä on erinomainen vauhti ja tyyli. Tilastollisestikin se kuuluu Suomen englanninsettereiden parhaimpiin linnunlöytäjiin. Mimmi ei myöskään lintujen kanssa mokaile, virheet ovat todella harvinaisia, paitsi silloin, kun linnut käskystä nostetaan, on pysähtyminen usein todella vaikeaa. Metsästyskokeissa Mimmi on menestynyt erinomaisesti ja kilpailee voittajaluokassa. Luonteeltaan Mimmi on mahtava kotikoira. Ihmisille se on aina ystävällinen, mutta jos itse saisi päättää, viihtyisi paremmin ihmisten, kuin toisten koirien kanssa. Mimmin omistaa Pasi Lähdekorpi.

PENNUT

Pennuista tuli aika lailla sitä mitä haettiin. On vauhtia, on tyyliä, on linnunlöytökykyä. Ihailtavia ominaisuuksia. Peräänmenojen kanssa on ollut monilla ongelmaa. Siihen pitää kiinnittää huomiota seuraavassa sukupolvessa, kuitenkaan menettämättä tulta tappuraa, jossa silmä lepää.

Taitonsa ne ovat todistaneet myös metsästyskokeissa ja menestyneet siellä erinomaisesti. Kuudestatoista pennusta yksitoista on palkittu kokeissa. Tililtä löytyy muun muassa voitto sekä Kultamalja, että Derby -kilpailuista, nuorten luokan ykkösiä, avoimen luokan ykkönen ja voittajaluokan ykkönen sertin kera. D-pentueen menestyksen perusteella Finnstar kennel valittiin Kanakoirakerho- Hönshundssektionenin vuoden kasvattajaksi 2019.