Pentue syntynyt!
Kolme urosta ja neljä narttua syntynyt 26.3.2019. Kaikille pennuille on erinomaiset kodit.

Linnunlöytäjiä taas luvassa!

Punanenän Voimamies (Puntti) - Ailigaslammen Bihci (Mimmi)

Vuonna 2017 teetetty yhdistelmä uusitaan.

Puntilla ja Mimmillä vierekkäiset seisonnat

Vuonna 2017 syntyi kenneliin D-pentue yhdistelmästä Punanenän Voimamies - Ailigaslammen Bihci. Yhdistelmällä haettiin hyviä linnunlöytäjiä, erinomaista, tyylikästä hakua ja avointa luonnetta. Kaikkea näitä saatiin. Pentue menestyi erinomaisesti nuortenluokan kokeissa vuonna 2018. Nyt lähdetään virittelemään samaa pakettia uudelleen.

Pentueen isä Puntti on syntynyt Lapualla Matti Bäcklundin Punanenän kennellissä. Puntin tausta on kuitenkin ulkomaista, perustuen ruotsalaisiin, norjalaisiin ja tanskalaisiin koiriin. Sen sukutaulu onkin yhdistelmä näiden kaikkien maiden tunnetuimpia nimiä. Puntti on luonteeltaan juuri sellainen, kuin englanninsetteriuroksen kuuluu olla. Puntilla metsästetään kanalintuja kaikissa elementeissä, lakeuksilla, metsässä ja tunturissa. Puntti on saavuttanut lukuisia palkintoja metsästyskokeissa nuorten- ja avoimessa luokassa, kentällä ja tunturissa. Puntti tunnetaan hyvänä linnunlöytäjänä ja hyvänä hakijana, mutta välillä hiukan vallattomana kaverina. Lämpö saattaa välillä nousta. Puntin omistaa Ville Talvitie Lapualla. Puntti toimii myös ammattimetsästäjänä Villen VT-Hunting -yrityksessä. Puntti on Kanakoirakerhon englanninsetterijaoksen jalostusuroslistalla.

Pentueen emä Mimmi syntyi Utsjoella Katariina Roihan Ailigaslammen kennelin menestyksekkääseen B-pentueeseen. Pentueesta yhteensä kuusi, eli kaikki, jotka ovat käyneet kokeissa, on myös palkittu. Mimmin emän taustat ovat Ruotsissa. Isäkin on ruotsalainen, mutta oman isänsä puolelta sen taustat johtavat Suomeen ja Finnstar -kenneliin, mikä olikin tärkeä peruste Mimmiä aikanaan varattaessa. Jahdissa Mimmi on intohimoinen metsästäjä ja pelittää huipputasolla niin Pohjanmaan lakeuksilla, kuin Lapin avotuntureilla. Sillä on erinomainen vauhti ja tyyli. Tilastollisestikin se kuuluu Suomen englanninsettereiden parhaimpiin linnunlöytäjiin. Mimmi ei myöskään lintujen kanssa mokaile, virheet ovat todella harvinaisia, paitsi silloin, kun linnut käskystä nostetaan, on pysähtyminen usein todella vaikeaa. Metsästyskokeissa Mimmi on menestynyt erinomaisesti ja kilpailee voittajaluokassa. Luonteeltaan Mimmi on mahtava kotikoira. Ihmisille se on aina ystävällinen, mutta jos itse saisi päättää, viihtyisi paremmin ihmisten, kuin toisten koirien kanssa. Mimmi on Kanakoirakerhon englanninsetterijaoksen jalostusnarttulistalla. Mimmin omistaa Pasi Lähdekorpi.

Terveysasiat ovat kummallakin kunnossa. Molemmilla on A-lonkat, 0-kyynärät ja ovat CL- ja PRA-vapaita, eli kaikki osa-alueet parasta mahdollista. Edellisestä pentueesta on tällä hetkellä kuvattu 7/9, kaikki tarveitä, sekä lonkkien, että kyynärien osalta.

Ensimmäinen pentue tietysti on näyttänyt ominaisuuksiensa perusteella suuntaa, mitä toisestakin suurella todennäköisyydellä tulee. Näistä kerromme mielellämme lisää.

Pentue täyttää rotujärjestö Kanakoirakerho - Hönshundssektionen Ry:n määrittämät pentuevälitysehdot.

Pentueen sukutaulu Kennelliiton jalostustietokannassa löytyy tästä.

Pentujen luovutus 18.-26. toukokuuta.

Puntti

Puntti metsällä

Mimmi

Mimmi metsällä